Makaron 2-Jajeczny Krajanka 250g AS BABUNI
Makaron wytwarzany tradycyjną, walcowaną metodą. Wyprodukowany wyłącznie z najlepszej jakości mąki pszennej oraz jaj płynnych pasteryzowanych. Długotrwały, kilkugodzinny proces suszenia w specjalnych komorach oraz ręczne pakowanie sprawiają, że nasze produkty jajeczne posiadają nie tylko unikatową, charakterystyczną perforację, znamienną dla makaronów włoskich z pszenicy durum, ale przede wszystkim idealny kształt i wyjątkowy smak, odmienny od makaronów produkowanych z proszku jajecznego.
Składniki mąka pszenna makaronowa, pasteryzowana masa jajeczna (9%), przyprawa – kurkuma.
Wartość energetyczna 1504 kJ / 354 kcal
- Tłuszcz 1,4 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
- Węglowodany 74,2 g
- w tym cukry 3,4 g
- Błonnik 1,9 g
- Białko 10,3 g
- Sól 0,025 g
Pochodzenie
Wyprodukowano w Polsce
Instrukcje dotyczące przygotowania
1. Zagotuj 1 l wody z 2 g soli. 2. Wsyp 100 g makaronu. Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 7-9 minut. 3. Odcedź i przelej zimną wodą. Smacznego!
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu.
Reviews
There are no reviews yet.