Makaron Tradycyjny Polmak Wstęgi 500g
Makaron Wstęgi makaroniarni Polmak to cienkie i płaskie wstążki. Makaron ten produkowany jest w oparciu o dawną, sprawdzoną recepturę. Tradycyjnie wytwarzamy go stosując 4 jaja na 1 kg mąki pszennej, co sprawia że ma on delikatny smak i oryginalną konsystencję. Dodatek jajek nadaje im puszystości, a do tego są chłonne i wytrzymałe, więc można je łączyć z ciężkimi sosami mięsnymi, a nawet gulaszem.
Makaron ten nadaje się również do zapiekanek.
Kaloryczność na 100/g
1543kJ/365 kcal, tłuszcz 3,1 g.; w tym kwasy nasycone 1,6 g., węglowodany 69 g.; w tym cukry 2,7 g., błonnik 4,5 g., białko 13 g., sól 0,09 g.
Sposób Przygotowania
Makaron wsypać do wrzącej, osolonej wody ( 1 litra 100g). Gotować 9-12 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Ugotowany Makaron odcedzić
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.