NutVit 100% Nut Mix Butter to unikalna mieszanka zmielonych orzechów ziemnych, orzechów nerkowca i migdałów łącząca w sobie wszystkie zalety i właściwości spożywania tych orzechów. NutVit 100% Nut Mix Butter nie zawiera niepożądanych dodatków, jakimi są konserwanty, barwniki, dodatkowy cukier i sól. Idealne do przygotowania wysokoenergetycznego śniadania, czy jako zdrowy dodatek do potraw i wypieków.
- Trzy rodzaje orzechów w jednym produkcie
- Bez dodatku soli
- Bez dodatku cukru
- Nie zawiera dodatku oleju palmowego!
NutVit 100% Nut Mix Butter
Krem orzechowy NutVit 100% Nut Mix Butter otrzymywane jest w procesie prażenia i mielenia orzechów. Proces ten zachowuje wszystkie dobroczynne właściwości użytych do produkcji kremu orzechowego, jednocześnie czyniąc bardziej wszechstronne ich zastosowanie w kuchni. Zawarte w kremie orzechy ziemne znane są z tego, że wpływają na obniżenie ciśnienia oraz korzystnie oddziałują na układ trawienny szczególnie żołądek i jelita. Orzechy nerkowca są bardzo bogate w kwas oleinowy oraz luteinę, karoten i witaminy, pozytywnie wpływają na narządy wzroku. Natomiast migdały mają działanie alkalizujące, wpływają na regulację poziomu cukru i cholesterolu i są bogate w substancje o działaniu antyoksydacyjnym.
Właściwości:
- Nie zawiera barwników i konserwantów
- Nie zawiera oleju palmowego, dodatku cukru i soli
- Jest bogaty w zdrowe, nienasycone kwasy tłuszczowe
- Doskonały do potraw słodkich i słonych
- Idealny dla sportowców i osób aktywnych fizycznie
- Jakość potwierdzona laboratoryjnie
W trosce o zdrowie naszych klientów, produkty przez nas wytwarzane poddawane są regularnym badaniom w niezależnym akredytowanym laboratorium, w celu zapewnienia i utrzymania najwyższej jakości.
Sposób użycia
- Spożywać w zależności od zapotrzebowania.
- Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
Składniki
- Orzeszki arachidowe prażone 60%, orzechy nerkowca prażone 30%, migdały prażone 10%.
- Produkt może zawierać inne orzechy, mleko (łącznie z laktozą), soję, nasiona sezamu, owies, jaja, skorupiaki, ryby.
Wartość odżywcza
- Masa netto produktu 500 g
- Ilość porcji w opakowaniu: 20
- Wielkość porcji: 25 g
Wartości odżywcze Na 100 g Na porcję % RWS*
- Wartość energetyczna 2607 kJ/630 kcal 652 kJ/157 kcal 8
- Tłuszcz 52 g 13 g 19
- – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8.3 g 2.1 g 10
- Węglowodany 11 g 2.8 g 1
- – w tym cukry 7.9 g 2 g 2
- Białko 26 g 6.5 g 13
- Sól 0.02 g <0.01 g –
*RWS – Referencyjna wartość spożycia
Reviews
There are no reviews yet.