Makaron Tradycyjny Polmak Gniazda Wstążki 500g
Makaron Gniazdka Wstążk w makaroniarni Polmak produkowany jest w oparciu o dawną, sprawdzoną recepturę. Tradycyjnie wytwarzamy go stosując 4 jaja na 1 kg mąki pszennej, co sprawia że ma on delikatny smak i oryginalną konsystencję. Makaron ten doskonale chłonie sosy dlatego jest znakomitym składnikiem dań z sosami. Nadaje się również do zapiekanek a także może służyć jako dodatek do mięs.
Kaloryczność na 100/g
1543kJ/365 kcal, tłuszcz 3,1 g.; w tym kwasy nasycone 1,6 g., węglowodany 69 g.; w tym cukry 2,7 g., błonnik 4,5 g., białko 13 g., sól 0,09 g.
Sposób Przygotowania
Makaron wsypać do wrzącej, osolonej wody ( 1 litra 100g). Gotować 7-9 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Ugotowany Makaron odcedzić.
Reviews
There are no reviews yet.