Makaron Tradycyjny Polmak Świderek 250g
4-jajeczny Makaron Tradycyjny z Ludwina w kształcie sprężystych świderków spotyka się najczęściej w zupach i sałatkach. Świderki dobrze komponują się także z sosami. Właściwości, uzyskane dzięki dodatkowi 4 jaj na 1 kg mąki sprawiają, że makaron nie ześlizguje się z łyżki i rośnie w trakcie gotowania.
Kaloryczność na 100/g
1543kJ/365 kcal, tłuszcz 3,1 g.; w tym kwasy nasycone 1,6 g., węglowodany 69 g.; w tym cukry 2,7 g., błonnik 4,5 g., białko 13 g., sól 0,09 g.
Sposób Przygotowania
Makaron wsypać do wrzącej, osolonej wody ( 1 litra 100g). Gotować 5-6 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Ugotowany Makaron odcedzić.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.